Tretmani kojima svaka žena treba da počasti sebe u 2023. godine

U prošlosti, ako bi želele nešto da pomene na sebi, žene su morale da pribegavaju hirurškim zahvatima, čija cena bi išla do nekoliko hiljada evra. Međutim, u poslednjih nekoliko godina, sa pojavom kozmetičkih tretmana, stvari su se drastično promenile.

Većina tretmana su neinvazivni i možete ih raditi tokom cele godine, samo je potrebno da odaberete tretman koji odgovara vašem telu i licu. U ovom tekstu ćemo vam predložiti nekoliko tretmana koji vam mogu biti zanimljivi i sa kojima bi trebali da započnete 2023. godinu.

Laserska epilacija

Sada je pravo vreme da započnete tretmane laserske epilacije, posebno ako planirate odmor u maju ili junu. Svi želimo da imamo besprekorno telo, bez viška kilograma, celulita i naravno dlačica. Iako brijač može rešiti ovaj problem kratkotrajno, nije dobro rešenje na duge staze, zbog uraslih dlaka i iritacija, a to nikako ne želimo.

Epilacija vam pruža mogućnost da se napokon rešite neželjenih dlaka. Potrebno je uraditi seriju od šest tretmana i onda samo nastaviti sa održavanjem koje uključuje jedan tretman godišnje. Ukoliko rešite da uložite novac u lasersku epilaciju, ne čekajte da prođe novogodišnja euforija jer sada možete da ulovite sjajne popuste u poznatim klinikama širom Srbije.

Mezoterapija

Mezoterapija ima sposobnost da regeneriše procese u koži, ojača antioksidativnu zaštitu i poboljša cirkulaciju krvi. Nekoliko tretmana mezoterapije će pomoći vašoj koži tela da ostane hidrirana i zdrava. Mnogi smatraju da je mezoterapija jedan od najboljih tretmana lica.

Samo jedan tretman će vam dati bolji rezultat od višemesečnog korišćenja kozmetičkih proizvoda. Aktive supstance se direktno ubrizgavaju u kožu i počinju da deluju iznutra. Koza odmah počinje da se obnavlja i rešava sve svoje nedostatke. Mezoterapija je jedan od povoljnijih tretmana i u 2023. godini bi trebalo da počastite svoje lice jednim.

Hydrafacial

Hydrafacial ili holivudski sjaj je tretman koji koristi specijalno oblikovani spiralni vrh koji vrši piling i uklanja nečistoće, dok nanosi različite serume koji pročišćavaju vašu kožu. Postoje tri vrste hydrafacial tretmana, a u konsultaciji sa vašim doktorom ili kozmetičarom ćete odrediti koji tip najviše odgovara vašoj koži.

Presoterapija

Presoterapija je postala veoma popularna poslednjih nekoliko godina, čak i kod ljudi koji nemaju nikakvih problema. Čak šta više, većina doktora preporučuje limfnu drenažu, jednom u sedam do deset dana, ukoliko naravno nema nekih zdravstvenih prepreka. Na ovaj način postižete uravnoteženo funkcionisanje svih procesa u telu.

Ova tretman je omiljen među ljudima koji su pod konstantnim stresom i koji provode većinu vremena sedeći. Takođe se preporučuje ljudima koju su manje aktivni, gojazni jer je kod njih smanjena prokrvljenost tkiva.

RF vakum

Tretman radiotalasnim vakumom primenjuje se kod osoba koje žele da razgrade celulit i zategnu kožu. Radio talasi dopiru do 3 cm ispod kože i na taj način deluju na razbijanje dubinskog celulita. Sa druge strane, vakum nežno odiže epidermis od potkožnog tkiva, pojačava prokrvljenost tretirane regije tela i time utiče na smanjenje masnih naslaga.

RF vakum vam pomaže da poboljšate mikrocirkulaciju, vratite tonus tkivu, podignete stražnjicu, redukujete celulit i postignete lep obim butina. Ukoliko želite da postignete maksimalne rezultate u skidanju celulita, potrebno je da kombinujete tretman limfne drenaže, vakum i lifting.

Ovaj tretman možete ponavljati dva do tri puta nedeljno. Preporučujemo vam seriju od deset tretmana kao i smanjen unos šećera i soli.

Uklanjanje kapilara na nogama

Ako patite od ispucalih kapilara, ovo je jedan od idealnih tretmana kojim možete sebe počastiti. Uklanjanje se vrši vaskularnim laserom koji je brz, komforan i efikasan. Laser može tretirati sve manje krvne sudove prečnika 0,5-2,5mm.

Laserski zrak deluje selektivno i samo tretira ispucale krvne sudove, dok okolno tkivo ostaje nepromenjeno, a površina kože bez iritacije. Uklanjanje kapilara na nogama je sigurna procedura zahvaljujući laseru visoke tehnologije, koji plasira monohromatski zrak, uz konstantno hlađenje kože.

Maska od blata za telo

Dok su maske od blata nekada bile rezervisane samo za lica, sada su dostupne za celo telo! Ova spa tehnika čini da vaša koža bude meka, svilenkasta i glatka. U zavisnosti od toga gde ćete raditi ovaj tretman, verovatno će vaš kozmetičar prvo uraditi piling celog tela pre nego što nanese masku koja će zagladiti vašu kožu. Pripremite se na sat vremena opuštanja dok blato počne da deluje, čisti vaše pore i hidrira kožu.